Tilberedning av scampi til Nigiri

I går kveld startet jeg så vidt med forberedelser for kveldens sushimåltid. Siden butikkene var tomme for kongereker, fant jeg ut at jeg må teste de litt mindre scampiene til sushi. Jeg har testet disse tidligere, men det var før jeg fant en ordentlig teknikk for å koke de uten at de bøyer seg.

Scampi får man i de fleste frysedisker. Gå for de som er rå, siden det er enklere å få til en passelig rett form på de når du koker dem selv.

Jeg tinte mine i en ziploc-pose i kjøleskapet over natten, men det går fort og greit å tine de ved å legge posen i kaldt vann. Sørg bare for at du ikke har for mange reker i samme pose, da kan det fort ta litt tid.

20130322-115213.jpg

Start med å tre rekene på grillspyd. Hold reken strukket ut så rett som mulig, og sikt på å få grillspydet midt i reken. Kommer grillspydet for høyt mot skallet kan du få problemer med at ryggen blir hullete, og vanskelig å legge på risballen.

20130322-115427.jpg

Kok opp vann, med salt og litt dill om du vil. Legg rekene i vannet, og la koke i to-tre minutter.

20130322-115450.jpg

Kjøl ned rekene i isvann. For bildets skyld sløyfet jeg isen denne gangen.

20130322-115521.jpg

Rens rekene. Når du nærmer deg halen, pass på å holde halen på, mens du tar bort den spisse delen av skallet over halen.

20130322-115544.jpg

Bruk en liten og skarp kniv, og snitt forsiktig reken fra undersiden. Bruk små bevegelser, og føl med fingrene når du nærmer deg ryggen. I ryggen er det en liten kanal, hvor tarmen ligger. Den fjerner du enkelt når du har fått åpnet reken. Fjern tarmen ved enten å dra den ut, eller skylle den bort under kaldt vann.

20130322-115602.jpg

Voilá, rekene er ferdig forberedt til Nigiri.

-Kai-

Reklamer
Stikkord: , , , , , , , ,
Publisert i Forarbeid
2 kommentarer på “Tilberedning av scampi til Nigiri
  1. […] med å forberede rekene, se innlegget om tilberedning. Ikke kjøp kokte scampi, de er vanskelige å få til fine Nigiri av. Og det er slett ikke […]

  2. Kjetil sier:

    Meget bra 🙂
    Mine var ikke kokt, men renset av fabrikken
    Det medførte litt utfordringer i oppdeling i sommerfugl, men meget bra tips og de smakte himmelsk (brukte kun salt i vannet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: