Nigiri med laks

Nigiri med laks. En av de gode sushibitene, bestående av en liten skive laks lagt på en liten, avlang risball. Å lage Nigiri med laks er en enkel og grei affære. Det første du trenger er sushiris, se hvordan du lager til det her.

Det neste du trenger er skiver av laks. Jeg bruker laks fra Salma, norsk oppdrettslaks som er garantert fri for parasitter, og kan brukes rett fra pakken. Til Nigiri anbefaler jeg å bruke Belly loin, eller bukfiléten på norsk, med den er det lettere å få til fine, jevne lakseskiver med stripene i én retning. Dermed blir Nigiribitene enklere å få like av utseende, og presentasjon er viktig. Se hvordan du skal skjære laksen her.

 

Ta en liten ball med ris, ikke mer enn en munnfull.

Ta en liten ball med ris, ikke mer enn en munnfull.

 

Klem til risen, form den til en liten avlang bit, med flat underside.

Klem til risen, form den til en liten avlang bit, med flat underside.

 

 

Pass på at du ikke klemmer risen for hardt sammen. Den skal være fast, men ikke for kompakt. Når den ser noenlunde slik ut, er du klar til å legge på en lakseskive.

Pass på at du ikke klemmer risen for hardt sammen. Den skal være fast, men ikke for kompakt. Når den ser noenlunde slik ut, er du klar til å legge på en lakseskive.

 

Legg på en skive laks. Om du liker det, legg en liten stripe wasabi på undersiden av laksen.

Legg på en skive laks. Om du liker det, legg en liten stripe wasabi på undersiden av laksen.

 

Klem til, så laksen sitter litt bedre fast på risballen. Stryk laksen mot risballen fra øverst, og nedover sidene.

Klem til, så laksen sitter litt bedre fast på risballen. Stryk laksen mot risballen fra øverst, og nedover sidene.

 

Sånn. To Nigiri med laks, klar for servering.

Sånn. To Nigiri med laks, klar for servering.

 

 

Og da var det din tur, igjen! 🙂

 

-Kai-

Reklamer
Stikkord: , , ,
Publisert i Laks, Nigiri, Tilberede
Én kommentar på “Nigiri med laks
  1. […] samme fremgangsmåte som nigiri med laks, fortsett så som på bildene […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: