Eddikblanding til sushiris

For å få sushirisen bra, og det må du jo hvis du vil unngå en katastrofe av et sushimåltid, så må du tilberede en blanding av riseddik og sukker. Det finnes mange oppskrifter på dette, noen med salt i, noen med andre smaker lagt til. Jeg bruker Blue Dragon, og blander den med like deler sukker. Oppskriften på rispakken til Blue Dragon sier at du til 250g ris trenger 2 ss med riseddik og 2 ss sukker. Jeg bruker ca én desiliter ferdigblandet sushieddik til 500g sushiris. For å lage blandingen trenger du:

  • 1,5 dl riseddik (1 flaske)
  • 1,5 dl sukker
  • evt ca en teskje salt
Ingredienser til sushiris. Ris,  riseddik, og sukker.

Ingredienser til sushiris. Ris, riseddik, og sukker. Her skal vi kun bruke riseddik og sukker.

Ha riseddik i et lite kokekar. Varm opp.

Ha like deler riseddik og sukker i et lite kokekar. Varm opp. Pass på at det ikke begynner å koke, eddikdampen kan fort svi litt i øynene hvis du varmer den for mye opp.

Bruk en visp, og rør forsiktig til sukkeret er løst opp i eddiken.

Bruk en visp, og rør forsiktig til sukkeret er løst opp i eddiken.

Sånn skal blandingen se ut.

Sånn skal blandingen se ut. La den kjøles litt ned før du tar ut det du skal bruke til sushirisen.

Jeg bruker ca én desiliter ferdig blanding til 500g sushiris. Resten heller jeg tilbake i flasken, og oppbevarer kjølig til neste gang jeg skal koke sushiris. Husk å merke flasken! ;)

Jeg bruker ca én desiliter ferdig blanding til 500g sushiris. Resten heller jeg tilbake i flasken, og oppbevarer kjølig til neste gang jeg skal koke sushiris. Husk å merke flasken! 😉

-Kai-

Reklamer
Stikkord: , , , ,
Publisert i Eddik, Forarbeid, Riseddik, Tilberede

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: