Kazari Sushi

Hvis du virkelig vil imponere med hjemmelaget sushi, så skal du lære deg å lage Kazari sushi. Kazari betyr dekorert, og disse rullene ser virkelig avansert ut med sine mønster. Det finnes et vell av varianter av denne, jeg har sett eksempler rundt om på nettet med rullet portrett av president Obama, med teddybjørner, og med andre mer tradisjonelle japanske tegninger.

Den jeg tenker å vise i dag, er den mønstrede, firkantede rullen jeg har i toppbanneret her på bloggen. Den ser veldig avansert ut, men er enkel når du vet hvordan du skal gå frem.

Du trenger en del greier for å få til en slik en:

3 Noriark

Sushiris

Lodderogn (helst 2 farger, til å sette farge på risen – du kan også bruke sesamfrø)

Én strimle fyll til å ha i midten (for eksempel laks, tunfisk, tamagoyaki, kongekrabbe)

Bambusmatte

 

DSC_1785

Start med å dele det første noriarket, omtrent som på bildet.

 

DSC_1786

Ha risen du skal fargelegge i to skåler.

 

DSC_1788

Bland i risen det du tenker å farge den med, her har jeg brukt gul og rød lodderogn.

 

DSC_1789

Bland rogna godt ut i risen, og husk at dette i utgangspunktet bare er for fargen sin del.

 

DSC_1790

Legg den minste noridelen på bambusmatten.

 

DSC_1791

Ha en liten stripe hvit ris i den første rullen. Prøv å få til en liten topp langs midten.

 

DSC_1792

Rull den sammen, og legg til side.

 

DSC_1793

Ta frem neste noridel.

 

DSC_1794

Ha farget ris på denne, legg risen tynt og jevnt utover. Husk å levne en liten stripe øverst, til å lukke rullen med.

 

DSC_1795

Legg den første rullen i den andre, før du ruller den.

 

DSC_1796

Lukk den andre rullen, og legg til side.

 

DSC_1797

Finn frem et helt noriark, og legg det på bambusmatten.

 

DSC_1798

Ha ris med den andre fargen i denne, i et relativt tynt, jevnt lag.

 

DSC_1799

Legg rullen fra siste trinn på risen i denne, og lukk rullen.

 

DSC_1800

Du har nå en trippelrull! Pass på å få rullen så rund som mulig!

 

DSC_1801

Legg rullen på skjærebrettet.

 

DSC_1802

Del rullen i to, på langs. Pass på å skjære midt i rullen! Bruk en skarp, ren og fuktet kniv!

 

DSC_1803

Ferdig skjært i ene retningen.

 

DSC_1804

Snu halvdelene, og del én gang til, sånn at du har delt rullen i fire.

 

DSC_1806

Legg et nytt noriark på bambusmatten, og hold den i ene hånden din.

 

DSC_1808

Legg den ene halve rullen på arket, pass på at delene ligger «rygg-mot-rygg».

 

DSC_1809

Legg fyllet ditt i midten, i det sporet som blir mellom kvartrullene.

 

DSC_1811

Legg på neste kvartrull, igjen «rygg-mot-rygg», mot fyllet.

 

DSC_1813

Legg på siste kvartrull.

 

DSC_1814

Brett noriarket opp langs sidene på kvartrullene, klem og press sammen så fast du klarer.

 

DSC_1816

Brett noriarket inn over toppen, først fra den ene siden.

 

DSC_1817

Løft bort bambusmatten fra den første siden.

 

DSC_1818

Og gjenta fra den andre siden.

 

DSC_1821

Hvis noriarket ikke forsegler med en gang, kan du fukte den siste fliken med litt kaldt vann.

 

DSC_1822

Legg Kazarirullen på skjærebrettet.

 

DSC_1823

Skjær opp rullen. Denne er større enn en futomaki, så skjær i tynnere skiver enn du gjør med vanlige ruller.
Bruk en skarp, ren og fuktet kniv.

 

DSC_1825

Her er hele rullen skåret opp, klar for å legges på serveringsfat.

DSC_1826

Det ble ti biter av denne, og de ble i største laget selv for meg (spesielt mot slutten av måltidet), så skjær de gjerne enda tynnere!

 

DSC_1828

Her er rullene pyntet med litt ørretrogn, dill, og rødløk – klar til servering! 🙂

 

DSC_1829

Spiselige, små kunstverk! Lett, ikke sant? 🙂

 

Din tur, Lykke til!

-Kai-

Tagged with: , , , ,
Publisert i Bambusmatte, Kazari, Laks, Maki, Nori, Ris, Rogn, sushi, Tilberede

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: