Hosomaki med agurk

Hosomaki er de enkleste, tynne makirullene. Siden de er så tynne, lages de ofte med kun én hovedingrediens.

Til disse trenger du et halvt noriark, sushiris, og tynne strimler av ingrediensen du vil bruke.

 

DSC_1911

Begynn med å brette noriarket på midten, og skjær eller klipp langs bretten.

 

DSC_1912

Ha et tynt lag sushiris på den grove siden av noriarket. La omtrent en centimeter av arket være uten ris. Det vil hjelpe deg å lukke rullen når du skal rulle den.

 

DSC_1913

Legg et par agurkstrimler midt på risen.

 

DSC_1914

Mange like majones i rullene sine. Jeg fant en variant med wasabi i, og fant at jeg ville teste den i denne hosomakien.

 

DSC_1915

Rull over, og pass på å holde innholdet godt på plass mens du strammer til og lukker rullen.

 

DSC_1916

Hosomakien ferdig rullet.

 

DSC_1918

Løft rullen av bambusmatten, fukt en skarp kniv, og del opp rullen. En hosomaki gir seks sushibiter. Start med å dele den på midten, og del hver halvdel i tre deler.

 

DSC_1919

Første halvdel delt i tre.

 

DSC_1920

Hele rullen delt opp i biter, og klar til å legges opp på fat for servering.

 

DSC_1922

Hosomaki med agurk og wasabimajones!

 

DSC_1924

Seks letthåndterlige biter hosomaki.

 

Din tur, lykke til!

-Kai-

Advertisements
Tagged with: , , ,
Publisert i Agurk, Bambusmatte, Grunnleggende, Maki, Nori, Ris, sushi, Tilberede
2 comments on “Hosomaki med agurk
  1. Herlig blogg. Denne må jeg anbefale til Mannen i huset – da det er han som er vår «sushi-kokk». Kanskje vi må teste ut noen av oppskriftene dine på søndag 🙂

    Jeg var en av de som kommenterte bilder inne på facebookgruppa til matbloggsentralen, og jeg synes du har et godt utgangspunkt, men bildene dine trenger mer lys. Hvis du kan se histogram på skjermen på kameraet ditt kan du tenke at kurven skal være mot høyre. Ikke ligge helt kliss inntil høyresida, men helt i kant med.

    • sushikai sier:

      Takk for tilbakemeldingen! 🙂
      Har prøvd meg litt frem med enkel etterbehandling av bildene i kameraet, og ser klart hva du mener! 🙂 Tar bildene i raw+jpg, så jeg har gode muligheter til etterbehandling på mac’en. Skal fikse opp og oppdatere bildene straks jeg får anledning! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: