Regnbuerull med Laks og Torsk (grillet).

Regnbuerullen er en spennende kombinasjon av makirull og nigiri, i og med at man starter med en uramaki, og legger et lag fisk utenpå rullen før man skjærer den i sushibiter. Som med alle andre makiruller, kan man velge og vrake i det man måtte foretrekke til fyll. Jo flere farger man har å legge utenpå, desto mer appetittelig blir bitene.

Skiver av laks, tunfisk, avokado, torsk, og kveite gjør seg veldig godt utenpå rullen. Denne gangen brukte jeg kun laks og torsk, og grillet dem for å prøve en litt annen vri. Inni rullen hadde jeg tamagoyaki, agurk, avokado og vårløk. I tillegg til fyllet trenger du et halvt noriark, bambusmatte kledd i plastfolie, plastfolie til å legge over rullen for å klemme toppingen på, og en skarp kniv.

Bitene ble kjempegode, og slik gjør man det:

 

DSC_1960

Begynn som om du skal lage en uramaki. Dekk den grove siden av et noriark med sushiris.

 

DSC_1961

Snu noriarket, og legg på fyllet. Her har jeg lagt på tamagoyaki og agurk.

 

DSC_1962

Her har jeg lagt til avokado og vårløk. Rull og forsegl rullen.

 

DSC_1963

Legg på skiver av fisk og avokado nedover hele rullen. Her har jeg kun brukt torsk og laks.

 

DSC_1964

Legg på litt plastfolie, og bruk bambusmatten til å klemme toppingen fast i rullen.

 

DSC_1965

Ta av bambusmatten, og skjær rullen i åtte biter, mens plastfolien ennå holder toppingen på plass.

 

DSC_1966

Her har jeg skjært rullen i biter, la plasten ligge mens du klemmer til én gang til med bambusmatten.

 

DSC_1967

En siste runde med forming av rullen.

 

DSC_1968

Regnbuerullen klar til å legges på fat – eller videre tilberedning.. 😉

 

DSC_1969

Denne gangen ville jeg prøve å grille toppingen. Det har jeg gjort med gassbrenner. Nå er min regnbuerull klar til å legges på fat for servering. 

 

DSC_1971

Åtte biter regnbuerull, vel bekomme!

 

DSC_1972

😛

DSC_1974

Ferdig regnbuerull! 🙂

 

Din tur! 😉

 

-Kai-

Advertisements
Tagged with: , , , , , , , , ,
Publisert i Agurk, Avokado, Bambusmatte, Laks, Maki, Nori, Regnbuerull, Ris, sushi, Tamagoyaki, Tilberede, Uramaki
One comment on “Regnbuerull med Laks og Torsk (grillet).
  1. Kristine Bakken sier:

    Ble svært glad når jeg fant bloggen din. Flott med detaljert beskrivelser for en ny begynner. Jeg leter etter tomagoyaki oppskrift. Har du en du vil dele?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: