Litt om meg

sushiKai London

Selvportrett. Tatt i april 2011, på tur over Tower Bridge, London.

Hvem er jeg?

Det er et spørsmål man kan stille seg, og fort havne i et filosofisk limbo. Men jeg skjønner det kan være greit å si litt om hvem det er som skriver denne bloggen, så her kommer det:

Jeg heter Kai, er midt i trettiårene, og bor i Fiskerihovedstaden Båtsfjord, nord på Varangerhalvøya i Øst-Finnmark.

Min fasinasjon for sushi har vært der så lenge jeg kan huske, og det samme har i grunnen interessen min for mat. Jeg lå lenge an til toppkarakter i heimkunnskap gjennom siste året på ungdomsskolen, og har ikke noen gode svar på hvorfor jeg ikke søkte meg mot kokkeyrket.

En utfordring med å være glad i sushi her oppe i det kalde nord, i en kystkommune med så vidt mer enn 2000 mennesker, er at det ikke finnes serveringssteder som tilbyr det her. Jeg antar markedet ennå er for smalt til at det er mulig å satse på det.

Men, det har gjort at jeg begynte å lage sushi selv, hjemme på min egen kjøkkenbenk!

Jeg klarer ikke huske når jeg begynte å lage sushi selv, men det er ikke mer enn et par-tre år siden. Og så har det tatt litt av det siste året. Siden det er kjedelig å bare lage til seg selv, har jeg i det siste også laget litt til familie og venner, noe som har vært med på å ta teknikkene opp til nye nivå. Jeg kan jo ikke servere hva som helst..

Til slutt et bilde av en «lett» lunsj for to, som jeg hadde med på jobb tidlig i januar 2013:

-Kai-

Fra venstre: Futomaki med laks, spekeskinke, avokado, crispisalat, Fashionsandwich med laks, avokado, sesamfrø, Temari med røkt hyse, Nigiri med kongereke, Nigiri med laks, og Naruto med laks og avokado.

Fra venstre: Futomaki med laks, serranoskinke, avokado, crispisalat og vårløk, Fashion sandwich med laks, avokado og sesamfrø, Temari med røkt hyse, Nigiri med kongereke, Nigiri med laks, og Naruto med laks og avokado.

Reklamer
2 kommentarer på “Litt om meg
 1. GB sier:

  Jeg har søkt på «syltet ingefær» og fått opp mye rart som er syltet og i tillegg inneholder ingefær til min store irritasjon. Er kommet til at din oppskift på syltet ingefær er den beste og er nå laget! GB

  • sushikai sier:

   Takk for tilbakemelding! Det er nå i overkant av fem år siden jeg skrev på bloggen sist, men har valgt å la den ligge ute siden den har hatt jevnt med besøkende siden da. 🙂 Håper garien smaker!
   -Kai-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: