Om

Begynnelsen

Det var midt i mai måned, 2001, i et vårlig London. I en verden som ennå ikke hadde sett tvillingtårnene rase sammen. Kompisen og jeg var nede for å se vårt kjære Spurs ta imot United i siste serierunde for sesongen.

I kjelleren på Harrod’s så vi det. På en øy, midt i et stort rom, en sushibar. Ris. Tangblader. Rå fisk. Soyasaus. Wasabi. Sake. Noe kjent, og samtidig fremmed. Vi måtte prøve, og jeg elsket det!

«Vær forsiktig med den grønne..!» prøvde jeg velmenende å si til kompisen, men jeg ble avfeid med at han hadde da spist guacamole før, i det han blandet hele klumpen med wasabi i soyasausen. Ansiktsfargen hans begynte å nærme seg normalen først én time og to etasjer senere, etter en £5 kopp med varm sjokolade..!

Det plaget ikke meg, jeg var solgt, og skulle etter denne turen få leve noen år med lengsel etter sushi.

Hvorfor denne bloggen?

«Derfor!»

Jeg har de siste årene lært meg å lage disse fabelaktige bitene hjemme, og føler jeg har kommet et godt stykke på vei. Jeg har japanske venner på facebook, som alle er fra seg av begeistring over bildene jeg deler. Jeg har venner som ber meg om å gi dem et kurs, de vil så gjerne lage dette selv.

Jeg føler meg ennå såpass ydmyk overfor faget at jeg ikke vil sette meg ned å utvikle et kurs, ennå. Men samtidig åpen nok til at jeg vil dele det jeg gjør med verden, eller den delen av verden som forstår norsk i alle fall.

Jeg har forsøkt å søke etter norske blogger om det å lage sushi, men har så langt ikke funnet noen. Jeg har sett noen spede forsøk på å vise sushi i andre matblogger, men det har ikke gitt meg all verden (ingen nevnt, ingen fornærmet!). Så da har jeg nå kommet frem til at jeg får lage en selv.

I følge råd jeg har fått, bør jeg legge meg på en frekvens på omtrent ett innlegg i uka. Dét skal jeg nok klare. Til å begynne med blir det kanskje litt oftere, for å få jobbet opp litt innhold her!
Jeg skjønner det tar tid å bygge opp store, fine matblogger, men jeg kan ikke ha en side med «ingenting» på..

I dag blir det med denne siden, og kanskje et bilde eller tre. Jeg vil komme tilbake med mer i løpet av uka, siden jeg også må lære meg blogg mens vi går. Bilder har jeg masser av, så da er det bare skrivingen som må gjøres da.

Nu kör vi!!

-Kai-

20130318-084108.jpg

En enkel forrett for fire, bestående av Nigiri med kongereke, Fashion sandwich med laks, avokado og sesamfrø, Naruto med laks, avokado og dill, Kazari med kamtsjatkakrabbe, rød lodderogn, ørretrogn og gressløk.

20130318-084202.jpg

Sen middag for én. Fashion sandwich med laks, avokado og sesamfrø, Naruto med laks, avokado, ørretrogn og dill, Kazari med kamtsjatkakrabbe, rød lodderogn og ørretrogn, Gunkan med kråkebollerogn og gressløk, Nigiri med kongereke.

Reklamer
4 kommentarer på “Om
 1. Silje sier:

  Hærregud korr lekkert!!! Æ glær mæ te å se mer!!! 🙂

 2. Hege Anita Nilsen sier:

  Æ har visst skreve en plass her inne, men ane ikke kor 🙂 men uansett en super start på nåkka som kommer til å bli bra. Kanskje æ åsså kan klare det når du legg ut så detaljerte fremgangsmåter. Æ glæde mæ tel å prøve. Tusen takk for at du gir oss intetanende angående sushilaging en sjanse. 🙂

  • sushikai sier:

   Takker, Hege! 🙂 Det var akkurat derfor jeg fant ut jeg skulle begynne å skrive! Og det handler egentlig bare om å komme i gang, så kommer ferdighetene kjapt..! 😉 Kast deg bare ut i det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: